B.O.B. kaas

In het Noord-Hollandse Lutjewinkel wordt de beste melk verwerkt tot B.O.B. kaas met een ongekende kwaliteit. Van jong tot overjarig met de bijbehorende mooie, typerende smaken. Al meer dan 100 jaar wordt de kaas in Lutjewinkel gemaakt. De kaas, met het rode zegel, kent als enige Noord-Hollandse kaas deze Beschermde Oorsprongs Benaming. Kaas waar je mee kan thuiskomen.

 

Erkende streekkaas

De Lutjewinkel B.O.B. kaas is door de Europese Unie erkend als streekkaas met een Beschermde Oorsprongs Benaming. Dit betekent dat B.O.B. kaas alleen door Noord-Hollandse kaasmeesters uit die provincie gemaakt mag worden. De kaas mag alleen bereid worden van 100% van de allerbeste Noord-Hollandse melk.

 

Weidemelk

De B.O.B. kazen zijn voorzien van een weidemelk keurmerk. Dit betekent dat de koeien minstens 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse weide lopen. Alles wat de koe eet, komt terug in de melk, en daarmee in de kaas. Hoe meer eten de koeien op een natuurlijke manier binnenkrijgen, hoe minder krachtvoer er van elders hoeft te worden aangevoerd.

B.O.B. kaas