Brie & braam en croûte

4 45 min

Een warme krokante kaas gevuld met bramen. Verrassend lekker op een geroosterde boterham als lunch of op een toastje bij de borrel. Bekijk hier het recept.

Brie & braam en croûte

Ingrediënten

  • 1 groot vel bladerdeeg of 3 kleine vellen
  • 250 gram brie of camembert
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 1 handje verse bramen
  • 2-3 eetlepels bramenjam
  • 1 eetlepel verse tijm
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel Zh. Olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd drie kleine dunne reepjes van drie kanten van het bladerdeeg en leg deze even apart.
  3. Snijd voorzichtig de bovenkant van de brie eraf, bedek de gesneden kant van de brie met bramen en besprenkel het met de bramenjam.
  4. Top het af met wat tijm en zwarte peper. Leg het bladerdeeg over de kaas en de bessen.
  5. Voordat je het bladerdeeg onder de kaas vouwt, bestrijk je de randen van het bladerdeeg met een mengsel van ei en water. Dit zal het deeg aan elkaar lijmen. Vouw het bladerdeeg onder de brie om het geheel af te sluiten.
  6. Bestrijk de rest van het bladerdeeg met het eiermengsel. Vlecht de drie reepjes van het overgebleven bladerdeeg  en leg het boven op de ‘en croûte’. Bestrijk dit ook met het eiermengsel.
  7. Bak 30 tot 35 minuten, totdat het geheel donker goudbruin kleurt.

Enjoy!

Nieuwsbrief