Kaaskuchen Boeren truffel & champignons

4 20 minuten

Kaaskuchen, oftewel flammkuchen, is een echte traktatie welke je kunt serveren bij de borrel of als lunchgerecht. Met crème fraîche als basisingerdiënt kun je eindeloos variëren met verschillenden kaastoppings. Probeer daarom deze kaaskuchen met boeren truffel en champignons!

Kaaskuchen Boeren truffel & champignons

Ingrediënten

  • 1 rol verse flammkuchendeeg of 4 flammkuchen à 90 gram (diepvries)
  • 400 gram Hollandse Boeren Truffelkaas of Boerderij Truffelkaas (geraspt)
  • 6 el crème fraîche Isigny
  • 250 gram kastanjechampignons (in dunne plakjes)
  • 50 gram rucola
  • Optioneel: zwarte truffel (geraspt of geschaafd)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rol het deeg uit op de bakplaat en
    smeer deze in met de crème fraîche –
    houd 1 cm rondom de rand vrij.
  3. Verdeel de geraspte kaas over de
    flammkuchen en daarover de champignons.
  4. Bak de flammkuchen in ongeveer
    10-12 minuten af in de oven, totdat de
    korst lichtbruin is en de kaas zacht
    gesmolten.
  5. Garneer het gerecht met de rucola
    en eventueel geschaafde zwarte truffel.