Filters tonen

Zomerborrel

76 resultaten

|
Sorteer op:

Zomerborrel

 

De zomer biedt lange avonden. Gelukkig maar, want de warme temperaturen zijn perfect om de avond buiten te verlengen. In de zomer hebben we vaak toch zin in iets anders dan in de winter. Zo eet men over het algemeen meer zout dan zoet.

Kaas

Onmisbaar bij elke borrel is wel de kaas. Natuurlijk zijn de Jong Belegen kaas in blokjes lekker, maar probeer ook eens een pittige blauwaderkaas of een exotisch buitenlands kaasje. Onze favorieten van de zomer? Dat zijn wel de Munsterkaas, Lady Blue, Camembert en de St. Bernardus. Allemaal ambachtelijke kazen met elk hun eigen smaak. Vergezeld met een smaakvolle dip is die nóg lekkerder!

Worst

Extra lekker in de zomer zijn gerookte worsten. Een plakje grillworst of grillworst met kaas doet het éxtra goed bij hoge temperaturen door de rookachtige smaak. Deze zijn ook heerlijk als snack te serveren bij een barbecue.

Tapas

Dat deze delicatessen allemaal uit warme landen komen is geen verrassing: tapas zijn ongewoon lekker. Bij warme temperaturen eten we vaak structureel 3 grote maaltijden, maar in de zomer nemen wij de gewoonten uit Spanje maar al te graag over met een hapje hier en een hapje daar.

Zomerdrankjes

Al een groot verschil in de zomer is het drankje dat we inschenken. Gaan wij in de winter graag voor een krachtig glas rode wijn, pakken we in de zomer liever de frisse Chardonnay of juist een soepele rosé. De bieren transformeren van de kruidige lentebok weer naar een fris Weizen biertje. Toch spant een gekoeld pilsje nog altijd de kroon in de zomer.