Deze pasta is zo simpel en snel te maken, dat je langer kunt genieten van het tafelmoment. Belangrijk voor de pasta is de kwaliteit van de kaas, want de smaak van de kaas bepaalt of je pasta een succes wordt!
Ingrediënten
300 gram (zwarte) spaghetti
50 gram ongezouten boter
200 ml groentebouillon
100 ml kookroom
150 gram geraspte Pecorino Tartufo
75 gram panko broodkruim
3 takjes verse tijmblaadjes
Zout & peper
Geschaafde truffel
Kook de spaghetti al dente.
Smelt 30 gr boter in een sauspan en voeg de bloem toe, roer 2 tot 3 minuten door totdat de bloem goudbruin ziet.
Voeg geleidelijk de groentebouillon toe en blijf goed roeren totdat het kookt.
Voeg de kookroom toe en laat 2 minuten door koken.
Nu mag de overheerlijke Pecorino Tartufo kaas erbij
(bewaar 25 gram voor de topping)
Roer totdat alle kaas gesmolten is. De pan kan daarna van het vuur.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt 20 gr boter. Voeg hieraan het broodkruim en verse tijm toe en roer regelmatig tot alles goudbruin ziet, laat
het op een keukenpapier uitlekken.
Nu mag de saus bij de spaghetti. Zorg dat alle slierten voorzien zijn van een goede laag saus.
Verdeel over vier diepe borden en besprenkel met broodkruim voor een lekkere crispy bite met daarbij de rest van de geraspte Pecorino Tartufo.
Afkruiden met wat peper en zout naar smaak.