Spaghetti met romige Pecorino truffel saus

2 15 minuten

Deze pasta is zo simpel en snel te maken, dat je langer kunt genieten van het tafelmoment. Belangrijk voor de pasta is de kwaliteit van de kaas, want de smaak van de kaas bepaalt of je pasta een succes wordt!

Spaghetti met romige Pecorino truffel saus

Ingrediënten

  • 300 gram (zwarte) spaghetti
  • 50 gram ongezouten boter
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 150 gram geraspte Pecorino Tartufo
  • 75 gram panko broodkruim
  • 3 takjes verse tijmblaadjes
  • Zout & peper
  • Geschaafde truffel
  1. Kook de spaghetti al dente.
  2. Smelt 30 gr boter in een sauspan en voeg de bloem toe, roer 2 tot 3 minuten door totdat de bloem goudbruin ziet.
  3. Voeg geleidelijk de groentebouillon toe en blijf goed roeren totdat het kookt.
  4. Voeg de kookroom toe en laat 2 minuten door koken.
    Nu mag de overheerlijke Pecorino Tartufo kaas erbij
    (bewaar 25 gram voor de topping)
  5. Roer totdat alle kaas gesmolten is. De pan kan daarna van het vuur.
  6. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt 20 gr boter. Voeg hieraan het broodkruim en verse tijm toe en roer regelmatig tot alles goudbruin ziet, laat
    het op een keukenpapier uitlekken.
  7. Nu mag de saus bij de spaghetti. Zorg dat alle slierten voorzien zijn van een goede laag saus.
  8. Verdeel over vier diepe borden en besprenkel met broodkruim voor een lekkere crispy bite met daarbij de rest van de geraspte Pecorino Tartufo.
    Afkruiden met wat peper en zout naar smaak.
  9. Serveer het met een krachtige wijn, zoals de Feudi 125 Primitivo del Salento

Viva la pasta!

Inbegrepen producten

Nieuwsbrief