Lekker als een hapje op de verjaardag en tijdens de borrel of serveer deze quiches tijdens de paasbrunch. Nét weer even anders.
Ingrediënten
200 g verse spinazie
75 g cashewnoten
8 vellen hartige taartdeeg
1/2 courgette in kleine blokjes gesneden
4 eieren
100 ml room
gedroogde tijm
boter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de hartige taartdeegvellen.
Bak de spinazie in de pan tot deze gaat slinken en voeg de courgetteblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat de groenten uitlekken.
Vet de quichevormen in met boter en bekleed deze met de hartige taartdeegvellen. Klop de eieren los met de slagroom en voeg hier naar smaak tijm aan toe.
Verdeel de spinazie, courgette en cashewnoten over de vormen en giet hierover het eiermengsel. Als laatst snijd je de Brie de Meaux in plakjes en verdeel je deze over de vormen.
Bak de quiches gaar en goudbruin op 180 graden in 25-30 min.