Een verfrissende carpaccio recept gemaakt van pompoen en peer met Burrata. Overheerlijk als voorgerecht of lunch. Bekijk hier het recept.
Ingrediënten
2 kleine Burratina's of 1 Burrata
Een halve flespompoen (bovenste helft)
1 grote of 2 kleine peren
Zh. Olijfolie
Zh. Vijgen en dadel azijn
Peper en zout
10 gram verse tijm
Verwarm de oven voor op 190 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Snijd de flespompoen in dunne plakken en leg deze op de bakplaat. Besprenkel de plakken met wat olijfolie en strooi hier 1 eetlepel tijm en peper en zout overheen.
Plaats de plaat voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Halveer en ontpit de peren en snijd deze in dunne plakken in de breedte. Verdeel daarna de peer en pompoen als carpaccio over de borden.
Plaats de Burrata in het midden van de borden en garneer deze met de tijm en de Zh. vijgen & dadel azijn.