Pompoen & peer carpaccio met Burrata

2 30 min

Een verfrissende carpaccio recept gemaakt van pompoen en peer met Burrata. Overheerlijk als voorgerecht of lunch. Bekijk hier het recept.

Pompoen & peer carpaccio met Burrata

Ingrediënten

  • 2 kleine Burratina's of 1 Burrata
  • Een halve flespompoen (bovenste helft)
  • 1 grote of 2 kleine peren
  • Zh. Olijfolie
  • Zh. Vijgen en dadel azijn
  • Peper en zout
  • 10 gram verse tijm
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Snijd de flespompoen in dunne plakken en leg deze op de bakplaat. Besprenkel de plakken met wat olijfolie en strooi hier 1 eetlepel tijm en peper en zout overheen.
  3. Plaats de plaat voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  4. Halveer en ontpit de peren en snijd deze in dunne plakken in de breedte. Verdeel daarna de peer en pompoen als carpaccio over de borden.
  5. Plaats de Burrata in het midden van de borden en garneer deze met de tijm en de Zh. vijgen & dadel azijn.

Enjoy!

Nieuwsbrief