Geitenkaas spread met olijven en diverse kruiden

2-4 20 min

Een spread gemaakt van geitenkaas met een olijventopping. Overheerlijk op een geroosterde boterham als lunch of op een toastje bij de borrel. Bekijk hier het recept.

Geitenkaas spread met olijven en diverse kruiden

Ingrediënten

  • 150-200 gram geitenkaas
  • 80 ml Zh. Olijfolie
  • 2-3 theelepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel verse tijm
  • 10 zwarte of kalamata olijven
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • Zwarte peper
  • 1 theelepel chilivlokken (of meer naar smaak)
  1. Meng de kruiden, knoflook, peper en chilivlokken door elkaar met de olijfolie en warm dit op voor 20 seconden in de magnetron om de smaken te mengen.
  2. Mix de balsamicoazijn, citroenrasp en olijven.
  3. Plaats de geitenkaas in een kom en smeer het iets uit. Voeg daarover dan de olijfolie en balsamico marinade toe.
  4. Garneer het gerecht met wat verse kruiden.

Enjoy!