Camembert uit de oven met abrikozen & noten

4 25

Een fondue, maar dan net even iets anders! Deze bijzondere fondues van camembert kun je maken met een Boska® Cheese Baker. Heb je geen Cheese Baker? Gebruik dan een klein ovenschaaltje met aluminiumfolie.

Camembert uit de oven met abrikozen & noten

Ingrediënten

  • Boeren camembert
  • 60 gr gedroogde abrikozen
  • 125 gr abrikozenjam
  • 25 gr pistachenoten
  • 25 gr hazelnoten

Verwarm voor dit gerecht de oven voor op 180 graden. Smeer de Cheese Baker in met olijfolie, leg de boeren camembert in de Cheese Baker en snijd een ruitjespatroon in de bovenkant van de camembert.

Bak de kaas 15-20 minuten in de oven tot de kaas van binnen gesmolten is. Maak een topping volgens één van de vier recepten. Houd de Cheese Baker warm met een theelichtje op het onderstel. Geniet van het gerecht met een vers afgebakken stokbrood of groentedippers!

Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Verwarm de abrikozenjam in een klein pannetje. Zet het vuur uit en mix de fam met de stukjes abrikoos en 50 gr fijngehakte pistache en hazelnoten.