6 resultaten
|Zoals je waarschijnlijk aan de naam al wel kan raden wordt geitenkaas gemaakt van geitenmelk. De kaas is wit van kleur en heeft een pittige bijsmaak. In de meeste gevallen is de Nederlandse geitenkaas die er bij Zuivelhoeve wordt verkocht een platronde, halfgare kaas met een vetgehalte van ongeveer 48%.
Geitenkaas verschilt qua bereidingswijze niet veel van kaas die van koemelk wordt gemaakt. Naast deze overeenkomst zijn er nog een paar meer vergelijkingspunten. Zo bestaan er namelijk ook veel verschillende soorten en smaken. Wij hebben onze favorieten even voor je op een rijtje gezet:
Verschil tussen kaas gemaakt van geitenmelk en kaas gemaakt van koemelk dat is er zeker ook. Het belangrijkste element op dit gebied is het rijpingsproces. De kaas smaakt namelijk na vier weken rijpen al als oude kaas. Geitenkaas jong belegen is dan ook korter gerijpt dan jonge kaas gemaakt van koemelk. Hoe groter de kaas, hoe langzamer het rijpingsproces.
Geitenkaas kan op heel veel verschillende manieren worden gebruikt. Het is niet alleen lekker in een salade, maar ook op de boterham, borrelplank of verwerkt in een gerecht komt de kaas goed tot zijn recht. Hoe lekker is het om je kaasplank aan te vullen met een blokje geitenkaas oud of fenegriek?
Geitenkaas past goed binnen een verantwoord voedingspatroon. Het bevat onder andere vitamine A, B1, B2, B6, B11 en D. Ook belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, kalium en fosfor zijn van nature aanwezig. Verder het voor je lichaam makkelijker te verteren dan kaas van koemelk. Dit komt omdat het eiwitprofiel van geitenmelk meer lijkt op die van moedermelk. Ook bevinden er minder vetbollen in geitenmelk.
Vind je het prettiger om eerst de kaas te proeven in één van onze Zuivelhoeve winkels. Onze ondernemers helpen je heel graag met het geven van advies. Kijk hier voor jouw dichtstbijzijnde Zuivelhoeve.