Goud & brons voor Zuivelhoeve Zuidlaren en Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond aan den Hoef bij Nationale Competities foodspecialiteiten Speciaal Bieren

Hilversum – Tijdens het jaarlijkse spectaculaire Branche-Event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum Foodspecialiteiten zijn maandagavond in Studio 21 te Hilversum onder leiding van Humberto Tan de winnaars van de Nationale Competities bekend gemaakt. Ondernemers hebben hun liefde & vakmanschap voor delicatessen in de strijd gezet voor de begeerde titels;

https://winkels.zuivelhoeve.nl/app/uploads/2022/04/Foto-winnaars-Nationale-Competitie-2022-scaled-e1650973506574.jpg
  • Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak
  • Nederlands Beste Foodspecialist Buitenlandse Kaas
  • Nederlands Beste Foodspecialist Speciaal Bieren

Zuivelhoeve heeft niet met één winkel, maar met liefst twee winkels de finale binnen de Nederlands Beste Foodspecialist in de categorie Speciaal Bieren gehaald. Zowel Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond aan den Hoef als Zuivelhoeve Zuidlaren hebben zich weten te plaatsen voor de finale. Diane Roerink, oprichtster Zuivelhoeve Winkelbedrijven: “Ik ben ontzettend trots op onze winkels. Een unieke prestatie in de nieuwe categorie en daarom voor ons al echte winnaars!”.

In de spannende competitie beoordeelt de vakjury op klantvriendelijkheid, klantgerichtheid, voedselveiligheid & hygiëne, winkeluitstraling en hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.
Uit de juryrapporten was duidelijk dat het niveau erg hoog was van alle finalisten en de resultaten erg dicht bij elkaar lagen. De jury was het er dan ook unaniem over eens dat juist de passie en uitmuntend vakmanschap onontbeerlijk zijn en onderscheidend vermogen zorgt dat ze tot de top in de branche van Nederland behoren.

De Zuivelhoeve Zuidlaren wist de eerste plek in deze categorie in de wacht te slepen. Wat de winkel nu zo bijzonder maakt? Eigenaar AnneBart Bolt: “Dat is de betrokkenheid, verregaande service en kennis op gebied van wijn, bier en kaas. Zo zijn wij in het bezit van verschillende certificaten zoals het kaasmeester diploma, Stibon1 en het Wijnbrevet om de beste drank -en spijscombinaties te kunnen maken. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant zorgen wij ervoor dat iedereen met een goed gevoel naar buiten loopt.” Daarnaast staat Zuivelhoeve Zuidlaren bekend als sfeervolle winkel. “Wij hebben een fijn team om ons heen.”

De Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond aan den Hoef wist de derde plek binnen de categorie te veroveren. Luuk Koopman: “Wat onze winkel zeer speciaal maakt is ons brede assortiment kaas in combinatie met ons brede bierassortiment. De Belgische bieren hebben in Nederland vaak een kleine twist gekregen. Ook die kun je heel mooi combineren met kaas. Daarnaast vind je in ons bier assortiment bijna alleen maar lokale bieren.” Om onderscheidend te zijn van de slijter en de supermarkt verkoopt Luuk bijna enkel bieren uit de regio. Zoals de Abdijbieren van Brouwerij Egmond, bieren van brouwerij De Moersleutel, en locals uit onder andere Den Helder, Bergen, Purmerend, Alkmaar en Diemen. “Blijkbaar hebben lokale brouwerijen gezamenlijk zo’n breed aanbod dat het kan. Met ons hechte & kleine team weten wij voor iedereen het perfecte biertje te vinden.”