Filters tonen

Hollandse Borrelplank

16 resultaten

|
Sorteer op:

Hollandse borrelplank

Nederland staat bekend om de kringverjaardagen waar een plakje leverworst of blokje kaas uiteraard niet gemist kan worden. Maar wat is nou precies een Hollandse borrelplank? En welke delicatessen mogen wij daar absoluut niet op missen?

Kaas

Een Hollandse borrelplank is niet compleet zonder een blokje kaas. Vaak wordt de geliefde Jong Belegen hiervoor gekozen, maar een oudere kaas vindt ook steeds vaker zijn plekje op de plank. Lekker om te serveren met een mosterd.

Worst

Voor de vleeseters is er altijd een plekje met vlees op de plank.
De grillworst hebben wij in twee soorten: origineel of met kaas. Deze kun je ook lekker dippen in de bovengenoemde mosterd en krijgt een heerlijke geur én smaak omdat hij vers in de winkel wordt gegrild. Daarnaast zijn de Twentse Boeren Metworst en de Friese Turfgerookte worst een uitstekende aanvulling voor.

Crackers & kaaskoekjes

Ook voor mensen die houden van een bite is er iets te vinden. Vaak worden er crackers met bepaalde salades geserveerd, zoals Kip Kerrie of Ei Bieslook.
Wil je met iets speciaals aankomen? Ambachtelijk bereide kaaskoekjes stelen de show op de snacktafel.

Gevuld eitje

Deze zie je op bijna elke verjaardag weer voorbij komen, en met een beetje geluk weet je net de laatste te scoren. Lekker gevuld met een eigengemaakte salade.

Tafelzuur

Veel Hollandse producten zijn erg zout. Om de plank in balans te houden, is het soms heerlijk om een verfrissend element toe te voegen. Dit kan komkommer zijn, maar ook augurken of zilveruitjes doen het hier goed mee. En vergeet natuurlijk niet dé klassieke combinatie augurk met boterhamworst en een prikkertje.

Hollandse borrelplank bij Zuivelhoeve

Heb jij nou helemaal zin gekregen om een lekker plankje samen te stellen? Hartstikke leuk! Jouw winkel in de buurt helpt je hier graag in mee. Mocht je helemaal geen zin hebben in het snijden van een borrelplank, dan kun je altijd een versbereide borrelplank bestellen. Die bereiden wij tot in de puntjes graag voor je voor!