Filters tonen

Hollandse Borrelplank

30 resultaten

|
Sorteer op:

Heb je binnenkort iets te vieren? Of heb je gewoon zin om gezellig met een paar vrienden te smullen van een borrelplank? Zet dan eens een Hollandse borrelplank op tafel. Want een Hollandse borrelplank is voor iedereen een genot! De Hollandse borrelplank doet het al jaren goed op feestjes en partijen. Daarom ben je bij de Zuivelhoeve aan het goede adres om een Hollandse borrelplank te scoren!

Hollandse producten

Om een Hollandse borrelplank samen te stellen heb je natuurlijk èchte Hollandse producten nodig. Nederland staat bekend om de kringverjaardagen waar een plakje leverworst of blokje kaas uiteraard niet gemist kan worden. Maar wat is nou precies een Hollandse borrelplank? En welke delicatessen mogen wij daar absoluut niet op missen?

Kaas

Een Hollandse borrelplank is niet compleet zonder een blokje kaas. Vaak wordt de geliefde Jong Belegen hiervoor gekozen, maar een oudere kaas vindt ook steeds vaker zijn plekje op de plank. Lekker om te serveren met een mosterd.

Worst

Voor de vleeseters is er altijd een plekje met worst op de plank.
De grillworst hebben wij in twee soorten: origineel of met kaas. Deze kun je ook lekker dippen in de bovengenoemde mosterd en krijgt een heerlijke geur én smaak omdat hij vers in de winkel wordt gegrild. Daarnaast zijn de Twentse Boeren Metworst en de Friese Turfgerookte worst een uitstekende aanvulling voor.

Crackers & kaaskoekjes

Ook voor mensen die houden van een bite is er iets te vinden. Vaak worden er crackers met bepaalde salades geserveerd, zoals Kip Kerrie of Ei Bieslook.
Wil je met iets speciaals aankomen? Ambachtelijk bereide kaaskoekjes stelen de show op de snacktafel.

Gevuld eitje

Deze zie je op bijna elke verjaardag weer voorbij komen, en met een beetje geluk weet je net de laatste te scoren. Lekker gevuld met een eigengemaakte salade.

Tafelzuur

Veel Hollandse producten zijn erg zout. Om de plank in balans te houden, is het soms heerlijk om een verfrissend element toe te voegen. Dit kan komkommer zijn, maar ook augurken of zilveruitjes doen het hier goed mee. En vergeet natuurlijk niet dé klassieke combinatie augurk met boterhamworst en een prikkertje.

Hollandse borrelplank hapjes

Het is mogelijk om verschillende producten bij elkaar toe te voegen om daar een echte lekkernij van te maken. Dit gebeurt ook vaak om een borrelplank. Met prikkers worden de leukste en meest lekkere creaties gemaakt. Denk er bijvoorbeeld eens aan om lekkere blokjes kaas te combineren voor een unieke smaaksensatie. Maar wat je ook vaak ziet op verjaardagen, is de welbekende schaal die rond gaat. Hier zie je dan ook allerlei verschillende lekkernijen. Ham rolletjes gevuld met roomkaas zijn een verrukkelijk tussendoortje. Daarnaast is een stokboordje met lekkere kipkerrie salade of heksenkaas ook een heus genot. De verrukkelijke gevulde eieren mogen natuurlijk niet vergeten worden!

Hollandse borrelplank bij Zuivelhoeve

Heb jij nou helemaal zin gekregen om een lekker plankje samen te stellen? Hartstikke leuk! Jouw winkel in de buurt helpt je hier graag in mee. Mocht je helemaal geen zin hebben in het snijden van een borrelplank, dan kun je altijd een versbereide borrelplank bestellen. Die bereiden wij tot in de puntjes graag voor je voor!