Filters tonen

Worst

12 resultaten

|
Sorteer op:

Onze authentieke worstsoorten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. In onze winkels vind je naast worsten van eigen bodem ook de lekkerste Franse, Italiaanse en Spaanse worsten in alle smaken. Deze worden speciaal voor ons gemaakt in een bergachtig gebied, met sublieme omstandigheden voor het droogproces van de worsten. De worsten uit eigen bodem zijn van hoge kwaliteit en ook op de duurzame wijze verwerkt. Neem bijvoorbeeld de worsten van Brandt en Levie, zij maken worsten alleen van eigen (biologische) varkens die leven bij bevriende boeren. Op het label zie je van welk varken de worst is gemaakt: ‘biologisch’ of ‘van ons eigen varken’. Maar ook onze Friese droge worst wordt op eigen turf gerookt en is daardoor van echte kwaliteit.

Droge worst

Wij verkopen droge worst in alle soorten en maten. De worst bestaat uit versgemalen vlees waaraan diverse kruiden en specerijen zijn toegevoegd. Het langdurige rijpingsproces van de droge worsten zorgt ervoor dat de smaak intenser wordt. Het drogen gebeurt in speciale omstandigheden, het klimaat reguleren we nauwkeurig. De windsnelheid, vochtigheid en de temperatuur spelen hierbij een grote rol. Afhankelijk van de dikte van de worst, drogen ze 3 tot 8 weken bij een tempratuur van 12 tot 14 graden Celsius.

Hollandse worst

Per winkel kan het worstassortiment verschillen. Vanzelfsprekend zijn wij ‘onmeunig’ trots op onze eigen beroemde Twentse Boer’n metworst met kruidnagel. Deze worden op eigen wijze in onze winkels gedroogd, dat bepaald de mooie authentieke smaak van de worst. Daarnaast voeren wij met trots de worsten van goed gehouden Nederlands varken van Brandt & Levie en dé Turfgedroogde worsten uit Friesland.

Een droge worst eet je bij voorkeur op kamertemperatuur. Alleen zo komen de aroma’s van het gekruide vlees volledig vrij. Snij de worst ook het liefst zo dun mogelijk. Zo krijgen de vetten in de worst de kans om de meeste smaak af te geven. Leuk bijkomend voordeel is dat door de worst dun te snijden, je de meeste plakjes uit je worst kan halen en zo het langst kan genieten van de worst. Let op: Droge worst is een verduurzaamd vleesproduct en kan in principe buiten de koeling worden bewaart. Toch is het raadzaam om een worst niet te lang aan de buitenlucht bloot te stellen. De worst zal niet snel bederven maar het kan wel zijn aroma verliezen en verder uitdrogen. Dus eet je droge worst zo vers mogelijk en indien nodig bewaar hem tijdelijk in de koelkast of laat het door ons vacuüm verpakken.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel. Wilt u de droge worst vacuüm verpakt ontvangen? Geen probleem, je kan dit aangeven in het vakje opmerkingen bij de bestelling of melden in de winkel. Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.