Zwitserse herdersoep

4-6 50

Deze soep is geïnspireerd door de ‘soupe du chalet’, die de herders en boeren bereidden met de ingrediënten die ze bij de hand hadden (melk, boter, room, wilde spinazie, peulvruchten, pasta).

Zwitserse herdersoep

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 prei, in ringen gesneden
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 1 groene kool, in sliertjes
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 1 blik extra grote witte bonen, gespoeld
  • 1 handvol macaroni
  • 2 handvol spinazie, fijn gehakt
  • 1 dl room
  • 100 g Gruyère d'Alpage AOP, geraspt
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de groenten al roerend gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg de groentebouillon en de melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en gaar ongeveer 20 minuten verder. Voeg de macaroni en bonen toe aan de soep en gaar nog 10 minuten.
  2. Breng zo nodig verder op smaak. Voeg wat nootmuskaat toe en meng goed. Voeg de spinazieblaadjes toe.
  3. Meng de kaas en crème fraîche in de soepterrine. Voeg de soep toe. Serveer warm.

Enjoy!

Nieuwsbrief