Zwitserse Alpenmacaroni op de wijze van Gruyères

4 25

Een heel eenvoudig en sober traditioneel eenpansgerecht uit de Zwitserse Alpen.

Zwitserse Alpenmacaroni op de wijze van Gruyères

Ingrediënten

  • 750 ml grountebouillon
  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 350 g macaroni
  • 40 g boter
  • 250 g dubbele room 45% of zure room
  • 150 g Le Gruyère d'Alpage AOP, geraspt
  • 2 el bieslook, versnipperd
  • 2 el lente ui, fijngesneden
  • zout, peper

1. Vul een pan met groentebouillon. Voeg er wat zout aan toe. Roer de uien er door. Breng aan de kook. Zet het vuur laag. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
2. Doe de pasta en de uien in een kom en meng met de boter, de room en de geraspte kaas.
3. Houd de bereiding warm. Breng op smaak met wat peper. Bestrooi met bieslook en groene ui.

Heerlijk met een frisse groene salade.

Variatietip:
Voeg wat blokjes gebakken spek toe.

Enjoy!

Nieuwsbrief