Zuppa di Tallegio

4 25 minuten

De Taleggio tarfufo is een Italiaanse kaas, zacht van structuur en vol en pittig van smaak door de toevoeging van truffel. Deze kaas geeft hierdoor een heerlijke smaak aan deze frisse soep. Ideaal voor de Paasdagen!

Zuppa di Tallegio

Ingrediënten

  • 150 gram Taleggio D.O.P.
  • 300 gram aardappelen, geschild
  • 4 stuks prei
  • 1.5 L kippenbouillon/groentebouillon
  • 2 el bieslook, gesneden
  • Ciabatta, afgebakken

1. Was de prei, snijd deze doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de aardappelen in blokjes.
2. Doe de groenten in een pan en voeg ongeveer 1,5 liter bouillon toe tot net onder de gesneden groenten. Breng aan de kook met de deksel op de pan en laat het zachtjes voor 30 minuten koken. Pureer het daarna met een staafmixer tot een soep. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snijd de Taleggio D.O.P. in blokjes. Schep een soeplepel soep in een apart pannetje laat de kaas hierin smelten op laag vuur.
4. Verdeel de preisoep over vier soepkommen en schenk hierover de kaassaus. Decoreer het met gesneden bieslook en serveer de soep met afgebakken ciabatta of stokbrood

 

Nieuwsbrief