Zuivelhoeve’s Croissant Bake-Off

6 1 uur

Een voorraad croissants in huis halen is deze Pasen nog niet eens zo’n slecht idee! Wetende dat op tweede paasdag deze ovenschaal gevuld met comfort food op je staat te wachten. Een heerlijke bake-off gevuld met Brie de Meaux AOP, onze eigen mosterd, prosciutto en daarover een Le Gruyère AOP. Heerlijke ingrediënten voor jouw nieuwe guilty pleasure.

Zuivelhoeve’s Croissant Bake-Off

Ingrediënten

  • 200 g Brie de Meaux AOP, in blokjes gesneden
  • 200 g Le Gruyère AOP, geraspt
  • 12 croissants (1 dag oud)
  • 150 g prosciutto
  • 235 ml kookroom
  • 235 ml volle boerenmelk
  • 50 g echte boerenboter
  • 3 eieren, geklopt
  • 2 el Zh. mosterd
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el sesamzaad, zwart
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in en scheur de croissants in grove stukken. Snijd de boter in blokjes en verdeel deze over de croissants. Plaats deze daarna in de oven voor 5 minuten.
2. Mix in een grote kom de room, melk, eieren, mosterd, cayenne peper, peper en zout. Voeg de croissants toe aan het mengsel, roer de croissants er goed door en verdeel het mengsel met croissants in de ovenschaal.
3. Verdeel de Brie de Meaux AOP en prosciutto over het gerecht en strooi hierover de Le Gruyère AOP en daarna het sesamzaad.
4. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats voor 30 minuten in de oven. Haal daarna de folie eraf en plaats het terug voor nog een keer 15 minuten. Bon appetit!

Trek gekregen? Shop direct alle producten!