Zuivelhoeve Subliem

Bij onze Subliem kazen staat kwaliteit boven alles. Onze koeien grazen zoveel mogelijk buiten en daardoor smaakt onze kaas nog lekkerder. Van deze duurzame weidemelk maken we op traditionele wijze kaas; zo roeren we de wrongel nog met de hand. De basis van onze kaas krijgt meteen de tijd om smaak en ‘smedigheid’ te ontwikkelen. De kazen worden tot 26 maanden natuurlijk gerijpt op houten planken en daarna als eerste gekeurd door onze kaasmeesters!

 

Weidegang

Onze koeien grazen zoveel mogelijk buiten en daardoor smaakt de kaas nóg lekkerder.Afgelopen jaar graasden de koeien gemiddeld 185 dagen 10 uur per dag in de weide. Alles wat de koe eet, komt terug in de melk en daarmee in de kaas. Het mooie is dat vers gras, waarvan we in ons land gelukkig heel veel hebben, vol eiwitten zit. Dat vormt de beste basis voor een goede melkkwaliteit met een optimale vetzuursamenstelling. Hoe meer eten de koeien op een natuurlijke manier binnen krijgen, hoe minder krachtvoer er van elders hoeft te worden aangevoerd.

 

Duurzaam

Onze kazen worden gemaakt in de meest duurzame kaasmakerij van Nederland. En geef toe: de kaas smaakt nog lekkerder als je weet dat deze klimaatneutraal wordt gemaakt. De kaasmaker volgt daarvoor een driedubbele strategie: zoveel mogelijk energie besparen, zoveel mogelijk groene energie opwekken via zonnepanelen en windmolens en het laatste beetje CO2-uitstoot compenseren.

 

Zuivelhoeve Subliem kaas voor het 3e jaar op rij het meest duurzame kaasmerk

Ons merk Zuivelhoeve Subliem kaas is door de consument opnieuw uitgeroepen tot het meest duurzame kaasmerk van Nederland, zo blijkt uit de Sustainable Brand Index 2021. In dit grootschalige onderzoek spreken consumenten zich uit over de meest duurzame merken van Nederland. Dit is het derde jaar op rij dat Zuivelhoeve Subliem kaas als meest duurzame kaasmerk verkozen wordt.

 

De boeren

Hardwerkende boeren verdienen een eerlijke beloning. Zo kunnen ze goed voor hun koeien en hun gezin zorgen en kunnen ze hun prachtige boerenbedrijf, met alle kennis en toewijding die daarbij hoort, aan de volgende generatie doorgeven. Onze kaasmeesters waken met zorg en passie over de unieke kwaliteit van elke kaas. De unieke kennis en tradities van onze kaasmakers bestaan al meer dan 100 jaar.

Zuivelhoeve Subliem
Nieuwsbrief