Winterse kabeljauw met kruidenkorst & Vacherin mont d’Or

4 30

Fishy ways of cheese. Zo veel manieren om kaas te verwerken in gerechten. Om alleen te gratineren of juist als basis van je gerecht. De romige kaassaus in combinatie met de naturelle kabeljauw met daarop een pesto van frisse kruiden zorgt voor een smaakmakend en mooi hoofdgerecht.

Winterse kabeljauw met kruidenkorst & Vacherin mont d’Or

Ingrediënten

  • 600 g verse kabeljauw (of skrei)
  • 30 g kervel
  • 30 g peterselie
  • 30 g dragon
  • 30 g broodkruim
  • 1 el Zh. Olijfolie
  • evt. 20 g zwarte truffel
  • 250 g Vacherin mont d’Or
  • 300 ml Zh. witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tenen knoflook 4 peperkorrels
  • 4 korianderkorrels
  • zout & peper

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe alle kruiden samen met het broodkruim, Zh. Olijfolie, peper en zout in de keukenmachine. Draai het tot een fijne massa en zet het mengsel koud.
3. Kook de witte wijn met de specerijen en knoflook tot de helft in en zeef het daarna. Voeg hier de room
en kaas aan toe met de staafmixer en meng tot het gesmolten is. Je krijgt een luchtige saus. Maak op smaak met peper en zout.
4. Bak de kabeljauw in een koekenpan goudbruin en bedek deze daarna met de kruidenkorst. Bak in de oven ongeveer 5 minuten en zorg ervoor dat deze nog mooi glazig is.
5. Leg de kabeljauw boven op de gewenste groenten, verdeel hier de saus mooi omheen. Top het af met kers of zwarte truffel.

Serveertip: Serveer met groenten zoals gegrilde groene asperges en zoete aardappel of een elke andere winterse groente.

Nieuwsbrief