Vega Kaas Bitterballen

4-8 40 min.

Een bitterganituur op z’n tijd is heerlijk. Gelukkig kunnen wij de liefde voor deze snacks ook delen met de vegetariërs onder ons. Hoe? Door het te vervangen met lekkere kaas natuurlijk!

Vega Kaas Bitterballen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 130 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 200 gram Olde Zuivelhoeve kaas
  • 50 gram paneermeel
  • Arachideolie
  • ZH. Mosterd
  1. Scheid het eigeel van het eiwit en zet apart
  2. Smelt de roomboter en maak een roux door 80 gram beetje bij beetje aan de boter toe te voegen
  3. Voeg de melk toe en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat
  4. Voeg het eigeel toe aan de saus
  5. Zet het vuur laag en voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout en roer tot de kaas is gesmolten en zich een dikke deegbal vormt.
  6. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  7. Klop het eiwit met een scheutje olie los en doe de bloem en het paneermeel in een schaaltje.
  8. Kneed balletjes van het deeg ongeveer ter grootte van een bitterbal.
  9. Haal de balletjes vervolgens door de bloem, het eiwit en de paneermeel en leg de bitterballen 30 minuten op een bordje in de vriezer.
  10. Verhit een dikke laag arachideolie in een koekenpan of verhit je frituurpan.
  11. Frituur de bitterballen kort in de hete olie totdat ze goudbruin kleuren.
  12. Laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier

Hierna is het tijd om een schaaltje te vullen met lekkere mosterd. Wijntje, biertje of frisje open en: proost!