Vacherin Mont d’Or is de Franse smeltkaas voor de decembermaand! Met de toevoeging van bospaddenstoelen heb jij een ware traktatie voor op je borrelplank!
Benodigdheden:
Aluminiumfolie
Ingrediënten
1 Vacherin Mont d'Or
2 knoflookteentjes
75 ml droge witte wijn
100-150 gram bospaddenstoelen
Stokbrood
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200
graden en verwijder de plastic
verpakking om het spanen doosje.
Maak in de korst een paar
inkepingen met een mes. Snijd de
knoflook in partjes en steek 1,5 teentje
knoflook in de inkepingen. Bewaar
een half teentje om de paddenstoelen
in te bakken. Schenk de wijn over de
kaas.
Wikkel aluminiumfolie om het
spanen doosje en plaats het ongeveer
20-25 minuten in de oven tot de kaas
helemaal zacht is gesmolten en de
bovenkant licht goudbruin kleurt.
Bak de bospaddenstoelen met een
fijngesneden half teentje knoflook.
Leg deze op de fondue wanneer je
het gaat serveren.