Vacherin Mont d’Or

2-4 30

Stokbrood dippen in gesmolten Vacherin Mont d’Or, een brood gevuld
met camembert of een heerlijke ovenschotel met Reblochon… Als je het ons
vraagt klinkt het als muziek in de oren! Het is dé tijd van het jaar om de kazen
te smelten. Geniet van deze smeltende smaakmakers tijdens een borrel of diner!

 

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie

Vacherin Mont d’Or

Ingrediënten

  • 1 Vacherin Mont d'Or
  • 2 knoflookteentjes
  • 75 ml droge witte wijn
  • 100-150 gram bospaddenstoelen
  • Stokbrood

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200
    graden en verwijder de plastic
    verpakking om het spanen doosje.
  2. Maak in de korst een paar
    inkepingen met een mes. Snijd de
    knoflook in partjes en steek 1,5 teentje
    knoflook in de inkepingen. Bewaar
    een half teentje om de paddenstoelen
    in te bakken. Schenk de wijn over de
    kaas.
  3. Wikkel aluminiumfolie om het
    spanen doosje en plaats het ongeveer
    20-25 minuten in de oven tot de kaas
    helemaal zacht is gesmolten en de
    bovenkant licht goudbruin kleurt.
  4. Bak de bospaddenstoelen met een
    fijngesneden half teentje knoflook.
    Leg deze op de fondue wanneer je
    het gaat serveren.

Lekker dippen met een stokbroodje!