Vacherin Mont d’Or uit de oven

2-4 30 min

Een stuk stokbrood in gesmolten kaas dippen? Als je het ons vraagt dan klinkt het als muziek in de oren. Bekijk hier onze variant van gesmolten Vacherin Mont d’Or uit de oven.

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Ingrediënten

  • Vacherin Mont d'Or 
  • Takjes rozemarijn en/of tijm
  • 1 teentje knoflook
  • Flinke scheut droge witte wijn
  • Stokbrood
  • Jouw favoriete groenten
  • Ovenschaaltje of aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en verwijder de eventuele plastic verpakking om het spanen doosje.
  2. Maak in de korst een paar inkepingen met een mes. Steek de takjes rozemarijn en/of tijm en de in partjes gesneden knoflook in de inkepingen. Schenk er daarna een scheut droge wijn over.
  3. Wikkel aluminiumfolie om het spanen doosje en plaats het ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven tot de kaas helemaal zacht is gesmolten en de bovenkant licht goudbruin kleurt.

Enjoy!

Nieuwsbrief