Kalamata tapenade met cashewnoten

4 personen 1 uur

Niets is zo lekker als een zelfgemaakte tapenade bij de paasborrel! Deze tapenade van kalamata olijven is een heerlijke keuze en past perfect bij het voorjaar. De smaken zijn intens en vol, en maken van elke borrel een feestje. Het is een gemakkelijk te maken recept dat je in een mum van tijd op tafel zet.

Kalamata tapenade met cashewnoten

Ingrediënten

  • 150 g Kalamata olijven, ontpit
  • 75 g cashewnoten, ongebrand
  • 2 el kappertjes
  • 3 el Zh. Olijfolie Toscane of Foggia
  • 1 tl Rode wijn azijn
  • ½ el knoflook, gesneden
  • 1 el citroensap
  • 2 el peterselie
  • ½ tl oregano, gedroogd

Bereiding
1. Kook 150 ml water en laat de cashewnoten hier voor een uur in wellen. Dit zorgt ervoor, dat de cashewnoten zacht en romig worden.
2. Laat de cashewnoten uitlekken en voeg daarna alle ingrediënten samen toe in een blender (of keukenmachine) en maal dit tot een grove pasta.

3. Wanneer nodig de blender af en toe stoppen en langs de zijkanten schrapen zodat alles goed mengt, maar de pasta nog steeds iets grof is.
4. Garneer de tapenade met wat peterselie en je favoriete eigengemaakte tapenade is klaar!