Snelle Frittata | Kakelvers van de boerderij

2 25 minuten

Frittata is een gerecht uit Italië. De betekenis van het woord is letterlijk “gebakken”. Frittata’s waren van oudsher recepten die mensen uit armoede hebben moeten maken door de left-overs van groenten en pasta’s. Tegenwoordig is een Frittata een grote favoriet onder jong & oud!

Snelle Frittata | Kakelvers van de boerderij

Ingrediënten

  • 4 eieren maat L
  • 75 gram Chèvre Long
  • 75 gram aardappelen in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 50 gram verse bladspinazie gekookt
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 middelgrote ovenvaste pan (of 2 kleine ovenvaste pannetjes)

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de aardappelen krokant in de pan met boter en bak de rozemarijn na 5 minuten mee.

2. Haal de pan van het vuur en verdeel de tomaat, spinazie en geitenkaas over de aardappelen in de voor de oven geschikte pan(nen)*.

3. Breek hierover de eieren, breng op smaak met peper en zout en plaats de pan(nen) in de oven voor zo’n 10-15 minuten, totdat de eieren gaar zijn.

*Wanneer je niet over ovenvaste pannen beschikt kun je het gerecht in een gewone bakpan bereiden op het fornuis.

Nieuwsbrief