Risotto paddenstoel & Hoeve Goud

4 30-40 minuten

Hoeve Goud is dé smaakmaker in deze risotto. Het geeft namelijk een lekkere bite en extra pit aan de risotto! Van dit recept gaat je hartje sneller kloppen! De allerlekkerste risotto voor als avondeten om met zijn allen van te smullen.

Risotto paddenstoel & Hoeve Goud

Ingrediënten

  • 125gram Hoeve Goud Robuust (geraspt)
  • 400 gram bospaddenstoelen gemengd (schoongeborsteld)
  • 400 gram flespompoen (in blokjes gesneden)
  • 150 ml Zh. Tweql'eau droge witte wijn
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram risotto
  • 1,5 l bospaddenstoelen bouillon
  • 100 gram walnoten of pecannoten (grofgehakt)
  • 2 takjes rozemarijn (fijngesneden)
  • 2 takjes tijm
  • 5 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Doe de pompoen in een ovenschaaltje
    en besprenkel met olijfolie. Voeg een
    gekneusd teentje knofl ook, de rozemarijn
    en tijm toe. Gaar deze 20 minuten
    in de oven.
  2. Verwarm in een pan 2 el olijfolie en
    fruit de sjalot en het teentje knofl ook.
    Voeg de rijst erbij en bak mee tot de
    rijstkorrels glazig zijn. Blus af met de
    wijn tot de alcohol verdampt is.
  3. Voeg de helft van de bouillon toe
    en kook dit 10 minuten op een laag
    vuur zonder deksel. Roer regelmatig.
    Voeg beetje bij beetje de bouillon toe,
    totdat de risotto gaar is. Verhit in een
    koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak
    de champignons op een hoog vuur
    bruin en laat het vocht verdampen.
  4. Schep de paddenstoelen, pompoen,
    kaas en de pecannoten voorzichtig
    door de risotto en breng op smaak
    met peper en zout. Laat de risotto
    nog 5 minuten afgedekt staan.
  5. Garneer met de rozemarijn.