Hoeve Goud is dé smaakmaker in deze risotto. Het geeft namelijk een lekkere bite en extra pit aan de risotto! Van dit recept gaat je hartje sneller kloppen! De allerlekkerste risotto voor als avondeten om met zijn allen van te smullen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de pompoen in een ovenschaaltje
en besprenkel met olijfolie. Voeg een
gekneusd teentje knofl ook, de rozemarijn
en tijm toe. Gaar deze 20 minuten
in de oven.
Verwarm in een pan 2 el olijfolie en
fruit de sjalot en het teentje knofl ook.
Voeg de rijst erbij en bak mee tot de
rijstkorrels glazig zijn. Blus af met de
wijn tot de alcohol verdampt is.
Voeg de helft van de bouillon toe
en kook dit 10 minuten op een laag
vuur zonder deksel. Roer regelmatig.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe,
totdat de risotto gaar is. Verhit in een
koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak
de champignons op een hoog vuur
bruin en laat het vocht verdampen.
Schep de paddenstoelen, pompoen,
kaas en de pecannoten voorzichtig
door de risotto en breng op smaak
met peper en zout. Laat de risotto
nog 5 minuten afgedekt staan.