Racletten: ‘t nieuwe gourmetten

Racletten moet je een keer geprobeerd hebben! In de decembermaand is er niets zo gezellig en knus als een gourmetavondje met vrienden en familie. Wat als je deze avond een leuke cheesy twist geeft? Serveer jouw favoriete groenten en vlees met onze heerlijke kazen welke perfect smelten in jouw gourmet- of raclette-toestel! Probeer, proef en ervaar de rijke smaken van racletten in goed gezelschap!

 

Racletten: ‘t nieuwe gourmetten

Heerlijke Raclette kazen

I Taleggio Tartufo

Voor truffel lovers! Deze toegankelijke Italiaanse kaas uit de regio rondom Lombardije is heel lekker samen met ’n biefstukje of paddenstoelen. De toevoeging van truffel aan de Taleggio geeft de kaas een unieke en aardse smaak.

II Taleggio

Deze Italiaanse kaas is zachtzoet en licht pikant. Hoe langer de rijping, hoe sterker de smaak van de kaas wordt. Hoeft het van jou niet zo pittig? Dan is een jonge Taleggio jouw beste vriend!

III Morbier

Deze half harde kaas is een perfecte begeleider bij ’n kaasplank met een mooi glas bier, maar zeker niet te missen
tijdens een avondje racletten! De uit de Jura afkomstige kaas is herkenbaar aan het aslaagje en heeft een aangename, licht pikante smaak.

IV Raclette Zwitsers

Dé kaas die niet mag ontbreken op jouw raclette avond. De raclette kaas kan ietwat sterk geurend zijn, maar is in de smaak verrassend lekker en goed te combineren met rauwe ham soorten, aardappeltjes en tafelzuren. Kom maar op met het Zwitserleven kaasgevoel!

Wat te drinken bij raclette? 

Bij raclette past een levendige, fruitige wijn. Bijvoorbeeld de Château des Eyssards Sauvignon. Deze Franse witte wijn is  lichtgeel van kleur. De wijn heeft een stuivende geur van citroen, limoen en kruisbessen. Hij is fris in de mond en bevat tonen van citrus en een aanhoudende afdronk.