Pittige quesadilla’s met kaas en groenten

4 personen 30 minuten

Geniet van deze krokant gebakken tortilla’s met een smeuïge vulling van onze allerlekkerste Appenzeller®! Heerlijk als avondeten maar ook erg lekker om van te genieten op een borrelplank of tijdens een spannende film!

Pittige quesadilla’s met kaas en groenten

Ingrediënten

  • 4 middelgrote tortilla’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl olijfolie
  • 1 prei, in fijne ringen gesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 el bieslook, versnipperd
  • 3 à 4 plakjes Appenzeller® Zacht, in stukjes verdeeld
  1. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met wat olijfolie. Zet apart. Verhit de olijfolie en fruit de preiringetjes, rode ui, lente-uitjes, sjalot en bieslook een paar minuten onder voortdurend roeren. Zet apart.
  2. Bouw de quesadilla op: leg een tortilla op de met bakpapier beklede ovenplaat. Verspreid wat van de pittige groenten op de tortilla. Bedek met plakjes Appenzeller® Zacht. Bedek met een tweede tortilla. Verspreid wat van dezelfde groentemix en plakjes kaas. Bedek met een derde tortilla. Verspreid de overblijvende groentemix en kaas. Bedek met de vierde tortilla.
  3. Bak dit torentje gedurende 8 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven. Draai voorzichtig om en bak nog gedurende 8 minuten totdat de kaas gesmolten is en de quesadilla mooi kleurt. Snij de quesadilla in 4 punten.

Lekker met een slaatje, ketchup, sriracha mayo, avocado,…