Pasta tomato & cashew

2-3 personen 1 uur voorbereiding + 20 minuten

Deze pasta met een saus van cashewnoten is een heerlijke variatie op de klassieke pastagerechten. De saus is romig, smaakvol en volledig veganistisch, dankzij de toevoeging van cashewnoten. Maak het gerecht echt compleet met geraspte Parmigiano Reggiano en smullen maar!

Pasta tomato & cashew

Ingrediënten

  • 150 g cashewnoten, ongebrand
  • 200 g pasta, ongekookt
  • 450 g Passata di Pomodoro
  • 2 el Zh. Olijfolie Toscane of Foggia
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • 1 el verse tijm
  • 1 el oregano, gedroogd
  • peper en zout
  • Optioneel: 1/2 tl chilivlokken, 50 g Parmigiano Reggiano DOP, geraspt.

Bereiding:

    1. Kook 250 ml water en laat de cashewnoten hier voor een uur in wellen. Dit zorgt ervoor dat de cashewnoten zacht en romig worden.
    2. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Giet de cashewnoten af en doe deze samen met de overige ingrediënten in een blender (of keukenmachine) voor een aantal minuten, tot de saus glad en romig is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
    4. Giet de pasta af, doe deze terug in de pan en roer hierdoor de romige tomatensaus op een laag vuur totdat de saus goed gemengd en opgewarmd is. Garneer de pasta met basilicum en eventueel wat geraspte Parmigiano Reggiano DOP.