Pasta Pecorino

4 25 minuten

Voor een heerlijke maaltijd hoef je helemaal niet lang in de keuken te staan. Deze overheerlijke Pasta Pecorino heb jij namelijk met 25 minuten al op tafel!

Pasta Pecorino

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 150-200 gram Pecorino geraspt
  • 150 ml kookroom
  • 1 scheutje Zh. witte wijn
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • Verse takjes tijm
  • Zout & peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de sjalot en knoflook fijn en fruit deze aan in de pan met olijfolie. Blus deze af met een scheutje wijn.
  3. Voeg de kookroom toe en verwarm deze zodat de smaken van ui en knoflook zich mooi opnemen in de room. Voeg vervolgens de helft van de geraspte kaas toe en roer deze op lager vuur door zodat de kaas kan smelten in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng de spaghetti goed. Voeg eventueel ¼ van de geraspte kaas toe. Gebruik de overige kaas om de spaghetti te garneren samen met wat blaadjes verse tijm.