Pasta met Italiaanse Taleggio

2 personen 15 minuten

Easy does it! Binnen 15 minuten zet je een heerlijk pastagerecht op tafel met kaas als hoofdingrediënt. Deze pasta is zo simpel en snel te maken, dat je langer kunt genieten van het heerlijke tafelmoment. Belangrijk voor de pasta is de kwaliteit van de kaas, want de smaak van de kaas bepaalt of je pasta een succes wordt.

Pasta met Italiaanse Taleggio

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr verse spinazie
  • 2 blaadjes verse munt
  • 80 gr Taleggio
  • 1 takje platte peterselie
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 el extra vierge olijfolie
  1. Kook de spaghetti al dente. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Halveer het teentje knoflook en fruit in de olijfolie.
  2. Voeg de spinazie toe, samen met een snufje peper en zout. Meng alles goed.
  3. Meng de gekookte spaghetti in de pan van de spinazie en zet het vuur uit. Snijd de munt fijn en voeg deze toe.
  4. Snijd de Taleggio kaas in kleine blokjes en voeg toe aand e pasta. Snijd de peterselie fijn en de gedroogde zontomaten in kleine stukjes. Garneer deze over de pasta.