Pasta flambè con Pecorino Pepato

4 25

Een spectaculair en feestelijk pastagerecht. Niet alleen met de smaak van deze pasta maak je indruk tijden het tafelen, ook de bereiding is erg indrukwekkend!

Pasta flambè con Pecorino Pepato

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 Hele Pecorino Pepato waarvan +/- 50 gram geraspt voor in de saus en +/- 75 gram geraspt in de kaas
  • 1 dl kookroom
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml Italiaanse brandy

Bereiding:
1. Hol de kaas uit en zorg ervoor dat je een goede ronde holling hebt om kaas in te raspen en deze te flamberen. Houd ongeveer 50 gram achter voor de saus en 75 gram met de lepel geraspt achter in de kaas om te kunnen flamberen.
2. Snijd een sjalot en een teentje knoflook fijn en fruit deze aan in de pan. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
3. Voeg de kookroom toe aan de ui en knoflook en verwarm deze al roerend. Voeg hieraan de geraspte kaas voor de saus toe. Breng op smaak met zout en peper.
4. Voeg vervolgens de gekookte pasta toe aan de saus. Roer het geheel goed door en zet het vuur op de laagste stand zodat de pasta warm blijft.
5. Verwarm de brandy op laag vuur in een klein pannetje. Haal het pannetje met de verwarmde brandy van het vuur. Flambeer de brandy door het aan te steken in een pannetje.
6. Eenmaal aangestoken giet en verdeel je deze voorzichtig over een lepel over de geraspte kaas in het Pecorino Pepato kaaswiel. Eenmaal in de kaas gegoten blijf je roeren zodat er zuurstof bij de alcohol kan komen en het vuur blijft branden. Blijf zacht roeren, waardoor de kaas goed kan smelten.
7. Wanneer de kaas is gesmolten en de vlammen zijn gedoofd voeg je de warme pasta toe in de kaas en roer je deze goed door. Breng eventueel op smaak met peper. Gebruik de overige kaas om de spaghetti te garneren met wat blaadjes verse tijm.

Zorg dat je een veilige omgeving creëert om te flamberen in de kaas. Zorg dat er niets boven of rondom de kaas staat dat vlam kan vatten. Zet voor de zekerheid de afzuigkap uit wanneer je de brandy in het recept verwarmd op het fornuis.