Pasta Contadino

4 20 minuten

Klaver Contadino kun je gebruiken als basis voor een lekkere en romige pastasaus. Maak deze lentepasta met slechts een paar ingrediënten.

Pasta Contadino

Ingrediënten

  • 300 gram Klaver Contadino, geraspt
  • 250 gram spaghetti (droog)
  • 1 sjalot
  • 200 ml kookroom
  • 200 g groene asperges
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • olijfolie of boter
  • Peper en zout

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot en fruit deze in de pan in olijfolie of boter.

2. Voeg de kookroom hieraan toe en verwarm deze zodat de smaak van de sjalot zich opneemt in de room.

3. Verwijder de onderkant van de groene asperges, verwarm olie in een aparte pan en bak hierin de groene asperges voor 5 tot 10 minuten totdat deze gaar zijn met nog een lekkere bite.

4. Voeg vervolgens beetje bij beetje de ¾ van de kaas toe. Roer deze op lager vuur door zodat de kaas kan smelten in de saus.

5. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pastasaus en roer de spaghetti hier doorheen. Verdeel de groene asperges en zongedroogde tomaten over de pasta en gebruik de overige kaas voor over de pasta.

Kaasmakerij Klaver

De kaasmakerij van familie Klaver kun je vinden in Winkel, Noord-Holland sinds 1977. Een prachtige locatie tussen de Noordzee en het IJsselmeer die bekend staat om de zilte en rijke kleigrond. Het gras dat hieruit groeit is heerlijk mals en dat maakt de kaas zo bijzonder romig en puur.
De koeien van kaasmakerij Klaver kunnen vrij grazen in de wei en beschikken over een comfortabele stal. De koeien op deze boerderij zijn gezond en gelukkig: de beste basis voor heerlijke kaas. In de Klaver Contadino proef je de smaakmakers zoals verse knoflook, olijven en zongedroogde tomaat. Een
Hollandse kruidenkaas met een Italiaans tintje.