Passie voor boerenkaas

Als 14-jarige jongen begon Wouter aan zijn kaascarrière in Amsterdam. Nu, 11 jaar later, is hij eigenaar van zijn eigen Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp winkel in Haarlem aan de Barteljorisstraat. Met veel passie voor boerenkaas staat hij elke dag vol trots in zijn winkel. En terecht, want dit jaar is hij verkozen tot Beste Foodspecialiteitenwinkel Boerenkaas.

 

Passie voor boerenkaas

Interview met Wouter Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Haarlem 

Wanneer je de winkel bij Wouter en zijn geweldige team binnenstapt, bevind je je in de boerenkaashemel. Het eerste wat je ziet is de enorme boerenkaaswand. Met veel enthousiasme vertelt Wouter over zijn brede assortiment in boerenkaas. ‘Ik selecteer al mijn boerenkazen op smaak, maar ook op de smaak van de klant. Ik vind het belangrijk om goed naar de klant te luisteren en mijn assortiment hierop aan te passen. Ik merk dat er steeds meer vraag komt naar boerenkaas, dus daarin zijn wij altijd op zoek naar de beste boerenkazen van het land.’ De mooiste periode van het jaar breekt aan en Wouter bereidt zich voor in de winkel. ‘Ik heb dit jaar weer veel inspiratie op mogen doen en kan niet wachten om alles wat ik geproefd en gezien heb met onze klanten te delen. Wij gaan echt uitpakken met onze mooiste
buitenlandse kazen. L’Etivaz AOP, Beaufort Alpage, of Le Gruyère AOP zijn bijvoorbeeld kazen waar wij onze winkel mee vol leggen. De mooiste en meest speciale kazen voor ieder mooi moment in december. Vergeet niet de L’Etivaz AOP te proeven, het kruidige en bloemige maken deze kaas echt bijzonder.

‘We hebben echt zin in de decembermaand,’ vertelt Wouter vol enthousiasme. ‘Samen met het team staan wij klaar om onze klanten te adviseren over alle kazen en het gebruik ervan. Ook kijken we toch wel uit naar kerstavond. Na een drukke periode in de winkel ga ik een fijne kerst tegemoet met de familie. Misschien maak ik samen met Kim, mijn vriendin, een mooie kaasfondue van Vacherin Fribourgeois AOP en met mijn grote favoriet L’Etivaz AOP.