Paasgranola

8-10 personen 25 minuten

Begin je dag op een heerlijke manier met deze zelfgemaakte paasgranola. De combinatie van kokos, banaan en abrikozen geeft een feestelijk tintje aan je ontbijt en geeft je de energie om de dag goed te beginnen. Het is een gemakkelijk te maken recept dat zeker indruk zal maken tijdens het paasontbijt!

Paasgranola

Ingrediënten

  • 150 g havervlokken
  • 75 g cashewnoten, ongebrand
  • 30 g bananenchips
  • 30 g cocossnippers
  • 50 g gedroogde abrikozen, gehakt
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Bereiding

  1. Meng de havervlokken, cashewnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten. Voeg hier de zonnebloemolie en honing aan toe en roer het mengsel door elkaar. Verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Bak de granola 15-20 minuten op 180 graden. Roer het na 10 minuten even om.
  3. Laat de granola goed afkoelen op de bakplaat en voeg hieraan bananenchips, cocossnippers en gedroogde abrikozen aan toe en meng het door elkaar.

De granola kun je zeker 2-3 weken bewaren. Gebruik hiervoor je emmer Boer’n Yoghurt®, deze is erg handig als voorraadpotje!

Variatietips: Naast cashewnoten kun je ook kiezen voor pecannoten, hazelnoten of amandelen. In plaats van abrikozen, kun je ook variëren met cranberries, rozijnen of gedroogde dadel- en kokosblokjes.