Noot aan de man: 5 gezonde noten

Dat noten een gezonde snack zijn, is niet onbekend. Maar wat voor voordelen heeft het eten van noten nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen per noot?

Noot aan de man: 5 gezonde noten

1. Amandelen

Amandelen bevatten veel gezonde vetten, vezels, eiwitten, en magnesium. Ook zitten amandelen vol met vitamine E, een belangrijke antioxidant die het spierweefsel in stand houdt. Een klein handje amandelen bevat al 37% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E.

De gezondheidsvoordelen van amandelen zijn onder andere een lagere bloedsuikerspiegel, lagere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte. Ze kunnen ook het hongergevoel verminderen en gewichtsverlies bevorderen.

Alles bij elkaar genomen zijn amandelen zo perfect als maar zijn kan.

2. Cashewnoten

Cashewnoten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Ze bevatten ook een verscheidenheid aan vitaminen, mineralen, en gezondheidsbeschermende heilzame plantaardige verbindingen.

Net als noten kunnen cashewnoten gewichtsverlies, bloedsuikercontrole en een gezond hart bevorderen. Er is echter minder onderzoek gedaan naar cashewnoten dan naar andere noten. Daarom zijn er meer cashewnoot-specifieke studies nodig om deze voordelen te bevestigen.

Dat gezegd hebbende, er zijn weinig nadelen verbonden aan het toevoegen van meer cashewnoten aan je dieet. Denk er alleen aan om zoveel mogelijk ongezouten varianten te nemen.

3. Hazelnoten

Hazelnoten zitten boordevol voedingsstoffen, maar waar de hazelnoot écht in uitschiet is de hoeveelheid foliumzuur. Met name voor zwangere vrouwen is dit belangrijk. Ben je in verwachting? Dan kun je gerust een handje hazelnoten eten.
Ook zitten hazelnoten vol met vitamine E, B6, koper en mangaan.

4. Macadamia Noten

Mensen denken bij sterke botten gelijk aan calcium, maar ook mangaan is een belangrijk mineraal hiervoor. Daardoor is de macadamia een zeer goede noot voor iemand die geen zuivelproducten nuttigt. Ook hebben macadamia’s de meeste calorieën  & vetten, terwijl ze weinig koolhydraten en eiwitten bevatten. Dit maakt ze een zeer goede match voor iemand die een koolhydraatarmdieet volgt.

5. Walnoten

Walnoten lijken er al een beetje op, maar walnoten lijken ook een positief effect te hebben op de hersenen. Dit komt door de omega 3-vetzuren die walnoten bevatten. Dit helpt dus je hersenen in goede conditie te houden, maar ook om vet te verbranden en een hongergevoel te voorkomen. Nóg een bijkomend effect zijn de antioxidanten die virussen en bacteriën in je lichaam nautraliseren.
Het zoete broertje van de walnoot – de pecannoot – is weer een goede bron van zink – herstel van weefsel – en vitamine B1 – nodig om koolhydraten om te zetten in energie.

Trek gekregen? Shop direct online!