’n Pastei hoort erbij

4 25

’n Pastei hoort erbij als het Pasen is. Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke kaasragout.

’n Pastei hoort erbij

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes, afgebakken
  • 100 gr Boerenkaas Belegen
  • 60 gr Roquefort Papillon
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr gerookte spekjes
  • 1 el peterselie, gehakt

1. Smelt boter op een laag vuur en voeg daarna in een keer de bloem toe. Roer goed door en voeg daarna de gehakte knoflook toe. Bak zachtjes en blijf goed roeren om de roux te laten garen. Bak in een ander pannetje de spekjes uit.

2. Voeg een scheut bouillon toe en roer deze door de roux, herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd. Roer vervolgens de kaas door de ragout en breng op smaak met zout en peper.

3. Voeg 2/3 van de spekjes toe aan de roux en gebruik het andere deel om te garneren met peterselie. Serveer de ragout in de afgebakken pasteibakjes.

Enjoy!

Nieuwsbrief