De macadamiamix cake is een echte traktatie en gemaakt met de meest favoriete notenmix van alle Zuivelhoeve winkels. Door je eigen extra topping te maken, wordt deze cake dé eyecatcher op de brunchtafel!
Benodigdheden:
Bakspray
Tulbandvorm
Ingrediënten
𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐍𝐎𝐓𝐄𝐍𝐌𝐈𝐗:
250 gram macadamiamix ongezouten
1 el kaneel
165 gram suiker
𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐂𝐀𝐊𝐄:
380 gram Zuivelhoeve Boer'n Yoghurt® Naturel
155 gram boerenboter ongezouten
250 gram suiker
3 eieren
400 gram bloem
1,5 tl bakpoeder
1,5 tl baking soda
¼ tl zout
1,5 tl vanille
Bereiding:
Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur
zijn. Verwarm de oven
voor op 175 graden en spray de tulbandvorm
goed in met bakspray.
Doe voor de notenmix 165 gram
suiker met de kaneel in een kom en
roer deze door elkaar met de macadamiamix.
Verdeel dit evenredig over 3
bakjes. Knijp in één van de drie bakjes
de noten fijn tussen je vingers, zodat
je kleinere stukjes krijgt. Zet de kommetjes
opzij.
Doe de bloem, bakpoeder, baking
soda en zout samen in een kom en
roer even door. Zet opzij.
Klop de boter met de overige suiker
in een grote kom tot het licht en luchtig
is. Voeg hierna de eieren een voor een
aan het botermengsel toe en klop dit
tot het een romige en lichte mix is.
Voeg daarna afwisselend de Boer’n
Yoghurt® met de vanille en het bloemmengsel
toe aan de mix. Klop het tot
een glad beslag.
Doe de helft van het beslag in de
tulbandvorm en verspreid hier het
kommetje met de gecrushte notenmix
over. Doe daarna de andere helft
van het beslag in de vorm en bestrooi
de bovenkant met de notenmix uit
het tweede kommetje.
Bak de tulband in 50-60 minuten
gaar tot een prikker er schoon uitkomt.
Let op! Houd de tulband na 40 minuten
goed in de gaten. Wordt de bovenkant
te donker? Bedek hem dan met
aluminiumfolie en bak hem bedekt
verder af.
Laat de cake afkoelen in de vorm,
haal daarna de cake uit de vorm en zet
hem op een mooi bord.
Verwarm de suiker en de noten uit
het derde bakje met een scheut water
in een pannetje en laat de suiker hierin
smelten. Als de suiker gesmolten
is en er is een mooie dikke karamel
ontstaan, breng dit mengsel dan aan
op de topping van de taart.