Macadamiamix cake van Kim

12-15 15-20 minuten

De macadamiamix cake is een echte traktatie en gemaakt met de meest favoriete notenmix van alle Zuivelhoeve winkels. Door je eigen extra topping te maken, wordt deze cake dé eyecatcher op de brunchtafel!

 

Benodigdheden:

  • Bakspray
  • Tulbandvorm

Macadamiamix cake van Kim

Ingrediënten

  • 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐍𝐎𝐓𝐄𝐍𝐌𝐈𝐗:
  • 250 gram macadamiamix ongezouten
  • 1 el kaneel
  • 165 gram suiker
  • 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐂𝐀𝐊𝐄:
  • 380 gram Zuivelhoeve Boer'n Yoghurt® Naturel
  • 155 gram boerenboter ongezouten
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • 400 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1,5 tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • 1,5 tl vanille

Bereiding:

  1. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur
    zijn. Verwarm de oven
    voor op 175 graden en spray de tulbandvorm
    goed in met bakspray.
  2. Doe voor de notenmix 165 gram
    suiker met de kaneel in een kom en
    roer deze door elkaar met de macadamiamix.
    Verdeel dit evenredig over 3
    bakjes. Knijp in één van de drie bakjes
    de noten fijn tussen je vingers, zodat
    je kleinere stukjes krijgt. Zet de kommetjes
    opzij.
  3. Doe de bloem, bakpoeder, baking
    soda en zout samen in een kom en
    roer even door. Zet opzij.
  4. Klop de boter met de overige suiker
    in een grote kom tot het licht en luchtig
    is. Voeg hierna de eieren een voor een
    aan het botermengsel toe en klop dit
    tot het een romige en lichte mix is.
  5. Voeg daarna afwisselend de Boer’n
    Yoghurt® met de vanille en het bloemmengsel
    toe aan de mix. Klop het tot
    een glad beslag.
  6. Doe de helft van het beslag in de
    tulbandvorm en verspreid hier het
    kommetje met de gecrushte notenmix
    over. Doe daarna de andere helft
    van het beslag in de vorm en bestrooi
    de bovenkant met de notenmix uit
    het tweede kommetje.
  7. Bak de tulband in 50-60 minuten
    gaar tot een prikker er schoon uitkomt.
    Let op! Houd de tulband na 40 minuten
    goed in de gaten. Wordt de bovenkant
    te donker? Bedek hem dan met
    aluminiumfolie en bak hem bedekt
    verder af.
  8. Laat de cake afkoelen in de vorm,
    haal daarna de cake uit de vorm en zet
    hem op een mooi bord.
  9. Verwarm de suiker en de noten uit
    het derde bakje met een scheut water
    in een pannetje en laat de suiker hierin
    smelten. Als de suiker gesmolten
    is en er is een mooie dikke karamel
    ontstaan, breng dit mengsel dan aan
    op de topping van de taart.