Mac ‘nd Cheese taart

8 45 min

De Mac ‘nd Cheese trend is overgevlogen vanuit Amerika. Wij hebben er een eigen draai aangegeven en er een taart variant van gemaakt. Een verrukkelijk feestje op tafel tijdens de feestdagen! Bekijk hier ons recept.

Mac ‘nd Cheese taart

Ingrediënten

  • Boter
  • 350 gram macaroni of penne
  • 1 lente-ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram fijngesneden broccoli en groene asperges
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 100 gram Parmiggiano Reggiano, geraspt
  • 100 gram Farmhouse Cheddar, geraspt
  • 100 gram Schlossberger Alt of Gruyére, geraspt
  • Springvorm
  • Bakpapier
  1. Verwarm de oven op 180 graden en vet een springvorm in met boter. Leg bakpapier in de springvorm om lekken te voorkomen.
  2. Kook de pasta in gezouten kokend water. Haal de macaroni net voordat het gaar wordt hier uit, omdat het in de oven verder gaart. Spoel de macaroni af zodat het afkoelt en laat het uitlekken.
  3. Fruit de lente-uitjes in boter en voeg hieraan de fijngesneden knoflook toe en bak dit nog 2 minuten mee. Roer de groenten hier doorheen en bak deze nog 3-4 minuten mee.
  4. Vervolgens klopt je de eieren, room en melk samen in een grote kom. Voeg de helft van de kazen toe en meng dit met een beetje peper en zout naar smaak. Roer de macaroni en het groentemengsel erdoor.
  5. Giet het mengsel in de vorm, strijk het glas en strooi hier de overige kaas over. Zet het in de oven en bak het in ongeveer 30-35 minuten gaar, totdat de taart goudbruin kleurt.

Enjoy!