Kerstgranola

8-10 20 minuten

Zelfgemaakte kerstgranola voor aan het kerstontbijt. Makkelijk om te maken en een echte traktatie voor op je yoghurt of kwark!

Kerstgranola

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 60 gram amandelen witte en bruine amandelen (ongebrand)
  • 40 gram pistachenoten (ongebrand)
  • 50 gram gedroogde cranberry's met bosbessensmaak
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 2 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Hak de noten grof en meng deze
    door de havervlokken, pompoenpitten
    en zonnebloempitten. Voeg hier de
    zonnebloemolie, honing en kaneel
    aan toe en roer het mengsel door
    elkaar. Verspreid het mengsel over
    een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Bak de granola 15-20 minuten op 180
    graden. Roer het na 10 minuten even om.
  3. Laat de granola goed afkoelen
    op de bakplaat en voeg hieraan de
    cranberry’s toe.
    De granola kun je zeker 2-3 weken
    bewaren. Gebruik hiervoor je emmer
    Boer’n Yoghurt®, deze is erg handig als
    voorraadpotje!

 

Variatietip:

Gebruik eens pecan-, cashew- of hazelnoten
in plaats van de pistachenoten
en amandelen of kies voor abrikozen,
gedroogde dadel- of kokosblokjes.