Kaaspopcorn

2-4 15

Zelf popcorn maken is super makkelijk en kost weinig tijd. Deze kaaspopcorn is lekker hartig en een echte traktatie voor jong en oud.

Kaaspopcorn

Ingrediënten

  • 2 el arachideolie of zonnebloemolie
  • 100 gr popcornmais
  • 75 gr boter
  • 75 gr Parmiggiano Reggiano

1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de mais toe en leg het deksel erop.

2. Smelt de boter en laat intussen de popcorn op middelhoge stand poffen. Als het geluid tegen het deksel stopt, is de popcorn klaar.

3. Meng de popcorn met de gesmolten boter en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Schud even om en serveer direct.

Tip: Maak rozemarijnboter door de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn te hakken en deze ongeveer 1 minuutje te laten meesudderen in de boter.

Enjoy!