Kaaskuchen Quattro Formaggi

4 20 minuten

Kaaskuchen, oftewel flammkuchen, is een echte traktatie welke je kunt serveren bij de borrel of als lunchgerecht. Met flammkuchen kun je eindeloos variëren met verschillenden kaastoppings. Probeer daarom deze kaaskuchen quattro formaggi, een flammkuchen met maar liefst 4 verschillende kazen!

Kaaskuchen Quattro Formaggi

Ingrediënten

  • 1 rol vers flammkuchendeeg of 4 flammkuchen à 90 gram (diepvries)
  • 275 gram Gorgonzola Piccante
  • 150 gram O'lde Zuivelhoeve of Ouwe Toon kaas (geraspt)
  • 150 gram Parmigiano Reggiano DOP (geraspt)
  • 8 el ricotta

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rol het deeg uit op de bakplaat en smeer deze in met de ricotta – houd 1 cm rondom de rand vrij.
  3. Meng de geraspte O’lde Zuivelhoeve en Parmigiano Reggiano DOP door elkaar en verspreid deze over flammkuchen. Kruimel als laatste de Gorgonzola Piccante ruim over de flammkuchen.
  4. Bak de flammkuchen in ongeveer
    10-12 minuten af in de oven, totdat de
    korst lichtbruin is en de kaas zacht
    gesmolten.