Kaaskuchen geitenkaas & pesto

4 20 minuten

Kaaskuchen, oftewel flammkuchen, is een echte traktatie welke je kunt serveren bij de borrel of als lunchgerecht. Met flammkuchen kun je eindeloos variëren met verschillenden kaastoppings. Probeer daarom deze kaaskuchen met de lekkerste geitenkaas en pesto!

Kaaskuchen geitenkaas & pesto

Ingrediënten

  • 1 rol vers flammkuchendeeg of 4 flammkuchen à 90 gram (diepvries)
  • 1 rol Chèvre Long Capra (+/- 180 gram)
  • 6 el crème fraîche Isigny
  • 1 courgette
  • 125 gram verse groene pesto
  • 80 gram pijnboompitten
  • 150 gram zongedroogde tomaten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rol het deeg uit op de bakplaat en smeer deze in met crème fraîche – houd 1 cm rondom de rand vrij.
  3. Maak courgettelinten door deze met een kaasschaaf over de lengte van de courgette te schaven. Snijd de rol geitenkaas in dunne plakjes.
  4. Verdeel 1,5 eetlepel crème fraîche Isigny over de flammkuchen en verspreid hierover de courgettelinten, geitenkaas, zongedroogde tomaten en pesto. Top het af met de pijnboompitten.
  5. Bak de flammkuchen in ongeveer 10-12 minuten af in de oven, todat de korst lichtbruin is en de kaas zacht gesmolten.