Kaasfondue

4 20-30 min

Niks is zo lekker als een eigen gemaakte kaasfondue! Laat de kaas vers bij jouw winkel raspen en maak deze à la minute klaar. Met je favoriete groenten, brood en vlees om te dippen is dit echt genieten! Erg lekker met een glaasje Grüner Veltliner.

Kaasfondue

Ingrediënten

  • 350 g Le Gruyère AOP
  • 350 g Emmentaler AOP
  • 300 ml witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 el Maizena
  • Nootmuskaat
  • evt 1 el Kirsch voor de liefhebber
  1. Wrijf een caquelon of gietijzeren fonduepan in met knoflook. Giet de wijn in de pan en breng deze al roerend tegen de kook aan.
  2. Zet het vuur lager en voeg al roerend geleidelijk de geraspte of fijngesneden kaas toe. De kaas moet langzaam smelten om goed met de wijn te mengen.
  3. Indien nodig kan de fondue worden gebonden door Maïzena, opgelost in water of wijn.
  4. Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en giet de kaasfondue in een voorverwarmde fonduepan en serveer direct.