Boerderij kaas van boer Mulder
Midden in de polder tussen Melissant en Herkingen ligt het familiebedrijf van kaasboerderij Mulder. Met de melk van hun eigen koeien bereiden Sjaak, Tonny, Stefan en Bianca ambachtelijke kaas en zetten daarmee een ruim 45 jaar durende traditie voort. Ambachtelijkheid, authenticiteit en duurzaamheid zijn dé kernwoorden die heel specifiek van toepassing zijn op kaas van de familie Mulder.
De boerderij
Op de boerderij van familie Mulder lopen circa 800 koeien, waarbij de gehele melkproductie wordt gebruikt voor het maken van kaas. Bijzonder is dat de kazen op de boerderij zelf worden gerijpt. Van het melken tot aan de uitlevering van de kaas, de familie Mulder heeft alles zelf in de hand. Met veel passie voor het vak wordt de smaak van Mulder kaas steeds verder verfijnd en wordt het recept doorgegeven aan de volgende generatie.
De koeien
Het welzijn van de koeien staat voorop. Door de juiste voeding en het creëren van een fijne leefruimte kan de kwaliteit van de melk, en dus ook van de kaas, het beste gewaarborgd worden. In 2015 is er een moderne stal gebouwd, waarbij het welzijn van de koeien voorop staat en er tevens kan worden voldaan aan de grotere vraag naar kaas.
Duurzaam
Kaasboerderij Mulder vindt duurzaamheid een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Door onder andere het gebruik van zonnepanelen, zijn ze een duurzame onderneming. Sinds 2019 is de boerderij ook volledig energie neutraal.