Kaas van boer Klaver

Klaver Kaas is een begrip in Nederland. Doordat ze het gehele proces beheersen, wordt iedere stap al sinds 1977 doordacht en bewust gezet. De boerderij heeft circa 400 koeien en 2100 geiten die vrij ronddartelen in de weide en beschikking hebben over een comfortabele stal.

Kaas van boer Klaver

De boerderij

De weg naar de kaas is eerlijk, net zoals de familie Klaver zelf. Bij Klaver wordt met liefde en aandacht voor de koeien en geiten gezorgd. Alle omstandigheden zijn gericht op het welzijn van de dieren. “De dieren op de boerderij van Klaver zijn gezond en happy. Dat is de basis voor de lekkerste kaas!”  Kaas is allang niet meer alleen kaas. Naast de zuivere blanke kazen in alle leeftijden, produceert Klaver romige kazen met een bijzonder smaakje, elk geschikt voor een andere gelegenheid.

 

De voeding

Er zijn maar weinig kaasmakerijen die zelf hun melk produceren, zoals al vanaf de oorsprong bij de familie Klaver aan de orde is. De familie Klaver staat vanaf dag één voor de zuivere smaak van de kazen. De zuivere smaak komt van de natuurlijke voeding van de dieren en het ambachtelijke kaasmaakproces. Al voor het maaien wordt het gras door de boer geproefd om zeker te zijn van de juiste kwaliteit.

In de voeding van de dieren wordt lijnzaad verwerkt. Deze zaden zorgen voor melk en kaas met gezonde, onverzadigde vetten en een romige smaak. In de zuivere blanke kazen proef je duidelijk de zilte bodem en het lijnzaad terug. Klaver heeft circa 400 koeien en 2100 geiten die vrij ronddartelen in de weide en beschikking hebben over een comfortabele stal. Met hen maakt de familie Klaver verschillende kazen, stuk voor stuk uniek van smaak. Alle kazen zijn bereid met de puurste ingrediënten.

 

Historie

De kaasmakerij van de familie Klaver staat in Winkel, Noord-Holland. Tussen de Noordzee en het IJsselmeer ligt de weide met een zilte, rijke kleigrond. Het malse gras dat hier op groeit is wat deze kaas zo bijzonder romig en puur maakt.

Het familiebedrijf is opgericht in 1977 vanuit de karakteristieke stolpboerderij in Winkel. Al snel verrezen er kaaswinkels in Alkmaar, Nieuwe Niedorp, Beverwijk en Heerhugowaard. Via de kaasgroothandel vond de kaas van Klaver haar weg naar verdere uithoeken in Nederland. Ook buiten Noord-Holland zijn de Klaver kazen inmiddels niet meer weg te denken uit de winkelschappen.

In 2001 betrok Klaver Kaas de nieuwe kaasmakerij met grotere productiecapaciteit. In 2005 is daar al een extra productielijn bijgekomen. Om nog meer kaas specialiteiten te kunnen maken is er in januari 2012 een derde productielijn geopend. Daarbij is ook een vernieuwd pekellokaal in gebruik genomen.