Hollands Fondue met Mosterd

4 15 minuten

Het wordt steeds vroeger donker & buiten wordt het langzaam aan weer kouder. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijk fondue op een lazy Sunday? Met dit Hollandse Fondue heb je binnen een kwartier een absolute knaller staan.

 

Inbegrepen producten

Hollands Fondue met Mosterd

Ingrediënten

  • 400 gram van Erk belegen boerenkaas
  • 400 gram Slob ui, knoflook & paprika boerenkaas
  • 600 ml droge witte wijn (indien alcoholvrij is melk/water ook goed)
  • 50 gram (room)boter
  • 50 gram bloem
  • 1 hele knoflookteen
  • 1 geperste knoflookteen
  • Zuivelhoeve Mosterd
  • Zout & zwarte peper naar smaak
  • Gegrilde groentes naar smaak (pompoen/wortel/champignons/paprika)
  • Verse groentes (venkel, tomaat/etc.)
  1. Haal de Belegen boerenkaas & kruidenkaas los of in een set online in huis. Deze kun je ook bij ons in de Zuivelhoeve laten raspen.
  2. Wrijf de binnenkant van de pan alvast in met de hele teen knoflook
  3. Doe de boter in de pan & laat de geperste knoflook lekker fruiten.
  4. Voeg de bloem toe aan het mengsel.
  5. Schep de eetlepel mosterd toe.
  6. Voeg de melk of wijn toe aan het mengsel.
  7. Breng dit rustig aan de kook.
  8. Wanneer het begint te koken, zet je het vuur uit en voeg je de kaas in kleine beetjes toe aan het mengsel.
  9. Roer herhaaldelijk in de pan om klonten te voorkomen.
  10. Voeg zout & peper naar smaak toe in het mengsel.
  11. Laat zachtjes napruttelen zodat de smaken los kunnen komen.
  12. Pak een heerlijk drankje en… dippen maar!

Eet smakelijk!