Hoeve Kerstboomborrel

4-8 30 minuten

Deze lekkere kerstboom heb jij in een mum van tijd al staan! Een supermooie eyecatcher voor op tafel om je kerstborrel mee af te maken. Ook lekker als hapje tussendoor of als aperitief voorafgaand aan het kerstdiner! Voor de echte creatievelingen, leuk om te maken en om op te eten!

Hoeve Kerstboomborrel

Ingrediënten

  • 12 plakken bladerdeeg
  • 200 gram Hoeve Spread Paprika
  • 100-150 gram Hoeve Robuust & Romig (geraspt)
  • 3 takjes verse tijm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200
    graden en laat de bladerdeegvellen
    ontdooien.
  2. Maak van 6 plakken een rechthoek
    en verbind de plakken aan elkaar op
    een bakpapier.
  3. Smeer de Hoeve Spread Paprika
    uit over het rechthoek. Maak van de
    andere 6 plakken dezelfde rechthoek
    en leg deze plak bladerdeeg over de
    spread.
  4. Snijd de vorm van een kerstboom
    uit in het bladerdeeg. Snijd reepjes
    in de kerstboom tot net niet aan het
    midden en draai de reepjes om, zodat
    elk reepje een swirl krijgt. Bewaar het
    resterende bladerdeeg om extra kaasstengels
    van te maken.
  5. Verdeel de geraspte kaas over de
    kerstboom en eventuele extra kaasstengels.
  6. Garneer met tijmblaadjes.
  7. Bak het af in maximaal 20 minuten.