Bak een lekkere hartige taart en maak van je ontbijt een luxe brunch. Houd je van hartig met een beetje pit? Dan is deze makkelijke quiche echt iets voor jou!
Benodigdheden:
Ovenschaal voor quiche
Ingrediënten
200 gram Shropshire Blue
200 gram crème fraîche Isigny
2 eieren L
5 vellen bladerdeeg voor hartige taart, ontdooid
400-500 gram broccoli in roosjes
2 uien, in blokjes gesneden
200 gram gerookte spekreepjes
Boter
Peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden en
kook de broccoli in kleine roosjes beetgaar.
Bak daarna de spekjes uit en voeg de ui toe.
Schep de gekookte broccoli door het ui- en
spekmengsel en roer goed door.
Halveer de kaas en snijd deze in kleine blokjes.
Meng de eieren met de crème fraîche en voeg
hier de in blokjes gesneden kaas aan toe.
Vet de ovenschaal in met boter en bekleed de
ovenschaal met het bladerdeeg. Verdeel hierin
de broccoli, ui en spek en giet het crème fraîche
mengsel hier overheen.
Kruimel de overige kaas over de taart en
plaats in de oven voor ongeveer 35 minuten.