Hartige Boer’n Yoghurt met wortel

2 25

Dé trend van 2020, yoghurt met hartige toppings. Een keer wat anders dat je gewend bent. Onze eigen Boer’n Yoghurt met wortel, geschaafde amandelen, honing en karwijzaadjes. Bekijk hier het recept.

Hartige Boer’n Yoghurt met wortel

Ingrediënten

  • 300-350 ml Zuivelhoeve Boer'n Yoghurt
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel karwijzaadjes
  • 2 theelepels honing
  • 4 jonge wortels
  • 1 eetlepel Zh. Olijfolie
  • Bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de wortels school n schil deze in hele dunne plakjes. Vet de ovenschaal in met olijfolie en beleg met bakpapier. Leg de wortel hier op en bestrooi met het karwijzaad. Gaar deze in 10-15 minuten, totdat ze nog wel wat beet hebben. Verdeel de honing de laatste 5 minuten over de wortels en laat haar karamelliseren.
  2. Rooster de geschaafde amandelen ondertussen in een pannetje met een antiaanbaklaag, tot dat deze goudbruin kleuren.
  3. Verdeel de Boer’n Yoghurt over 2 kommen en top de yoghurt af met de gekaramelliseerde worteltjes en voeg daarna de geroosterde amandelen toe.