Hapt zo lekker weg

4 35 minuten

Zin in een hartig hapje? Asperges en kaas gaan hand in hand! Maak je klaar voor Pasen met deze verrukkelijke bladerdeeg borrelhapjes, gevuld met romige blauwe kaas, knapperige pistachenoten en frisse asperges. Gemakkelijk te bereiden en perfect als snack bij de borrel.

Hapt zo lekker weg

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 150 g Korenbloem (Deense blauwe kaas)
  • 8 kleine groene asperges
  • 4 dunne partjes verse mango
  • 30 g pistachenoten, gepeld
  • 3 el zonnebloemolie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien met een punt naar boven. Leg de asperges in het midden van
het bladerdeeg met daarbij een partje mango. Verbrokkel hierover de Korenbloem en strooi daar de pistachenoten over.
3. Vouw de linker- en rechterpunt naar binnen. Smeer het bladerdeeg een beetje in met eigeel voor de glans en leg op bakpapier in de oven. Bak het af voor ongeveer 20 tot 25 minuten totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.